Siirry suoraan sisältöön

Länsi-Uudenmaan ympäristöklusteri

Ympäristöklusterin esittely

Länsi-Uudenmaan ympäristöklusteri on alueen yritysten, kuntien ja yhteisöjen perustama yhteistyö- ja oppimisverkosto, jonka tavoitteena on ylläpitää ja kehittää jäsentensä toimintaa, lisätä jäsentensä henkilöstön osaamista sekä kehittää viestintää ja jäsenten välistä yhteistyötä ja vuorovaikutusta.

Tätä tehtävää toteutetaan järjestämällä koulutusta, työpajoja, johdon foorumeita ja tapahtumia niillä kehittämisalueilla, joissa useammalla organisaatiolla löytyy yhteisiä tarpeita. Aiheet voivat liittyä laajasti jäsenten toiminnan kehittämiseen esim. henkilöstön ja organisaation kehittämiseen sekä laatu-, turvallisuus- ja ympäristöasioiden kehittämiseen. Jäsenistön tarpeen mukaan otetaan esille myös muita yhteistyössä toteutettavia kehittämiskohteita ja tarpeita.

Toiminta rahoitetaan osallistujien jäsenmaksuilla, hankerahoituksella ja erikseen kerättävällä rahoituksella.

Klusterin koordinaattorina toimii Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry:n (LUVY) hankeprosessi- ja henkilöstöpäällikkö Piritta Ekroth: piritta.ekroth@luvy.fi

Jäsenet

Jäsenkokouksen päätöksellä ympäristöklusterin toimintaan voidaan ottaa tietyin väliajoin uusia jäseniä. Jäseniksi voidaan ottaa yrityksiä, kuntia sekä klusterin toimintaa lähellä olevia yhteisöjä tai koulutusorganisaatioita. Jäsenkokous päättää jäseneksi ottamisesta ja erottamisesta.

Jäsenmaksut vahvistetaan kalenterivuodeksi kerrallaan. Kuntien jäsenmaksut määräytyvät asukas-luvun mukaan. Mikäli jäseneksi liittymisen ajankohtana kalenterivuotta on kulunut yli 6 kuukautta, jäseneltä peritään puolet toimintavuoden jäsenmaksusta.

Ympäristöklusterin asioista päättää jäsenkokous, joka koostuu mukana olevien tahojen edustajista.

Toivotamme tervetulleeksi kaikki, jotka haluavat edistää kestävää kehitystä yhteistyössä muiden alueellisten toimijoiden kanssa.

Liity jäseneksi

Helsingin Metallinpurkaus Oy

Inkoon kunta

Kerabit Oy

Lohjan kaupunki

Luksia

Länsi-Uudenmaan
vesi ja ympäristö ry

LUVYLab Oy Ab

Nordkalk

Novago
Yrityskehitys Ab

R. Ajalin Oy

Redono

Revanssi Oy

Rosk’n Roll Oy Ab

Sappi Finland Operations Oy

Siuntion kunta